Tuntutlah ilmu sebelum ilmu itu diangkat. Ilmu diangkat dengan meninggalnya para ulama. Orang yang berilmu dan orang yang menuntut ilmu memiliki kedudukan yang sama dalam hal pahala. Sesungguhnya manusia itu hanya ada dua, orang yang berilmu dan orang yang menuntut ilmu. Dan tidak ada kebaikan pada diri manusia yang selainnya.

(Abu Darda')

siapa saya?

My photo
hanya seorang insan yang ingin membersihkan diri ini dari segala dosa..andai saja air mata ini dapat membasuh segala dosaku,maka ku pohon padaMU ya Allah janganlah Engkau keringkan ia dari mengalir ke pipi..aku hanyalah hambaMu yang hina..yang mengharap pengampunan dariMu..yang mencari jalanMu..yang akhirnya pasti kembali padaMu..
gravatar

jom belajar!!kpd sahabat2 yg kini belajar d utm..jom rmai2 join kelas tilawah ni..kte akan blajar byk..trutamanya tajwid dan makhraj..btulkan sebutan kita..salah sebut,salah maksud..jom2 tmbah ilmu..inshaAllah akan diadakan juga trjemahan/tafsir..sy da join...anda bila lg?????hehehehehehehe..ape2 mklumat tmbahan akan sy bgtau kmudian..inshaAllah akan dimulakan kmbali pd sem dpn..ape2 hal bleh tnye sy..jgn malu jgn segan..jom!!

Islamic Hijri Calendar

Followers

leave ur comments here ^_^

visit me on Facebook ^_^

Popular Posts Last 7 days

Popular Posts All Time